Monoloog: Anne Frank

In 0pdracht van scholengemeenschap Het Rhedens te Dieren bewerkte ik in 2011 Het Dagboek van Anne Frank tot een monoloog van een half uur voor het VMBO. In deze monoloog vertel ik over de ruim 2 jaar dat Anne Frank moest schuilen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zittend op een tafel vertel ik over deze tijd vol angst, hoop,wanhoop, dromen, verliefdheid, woede, verdriet en over de conflicten in het Achterhuis.

De monoloog is zeer geschikt voor de bovenbouw van het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs. Maar ook op de Hogeschool/Universiteit, in theaters  en zelfs in de ouderenzorg komt deze voorstelling tot z’n recht.

Na de monoloog is er de mogelijkheid tot een nagesprek van ongeveer een kwartier. Op scholen gebeurt dit standaard. Hierin praten we over wat de leerlingen zo geraakt heeft in de voorstelling, over de kracht van de hoop, de noodzaak van het uiten van je emoties, over dankbaarheid en over respect voor elkaar. En over alles wat zich verder aandient.

Ik kan na afloop eventueel een theaterworkshop geven naar aanleiding van de voorstelling.

De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar.

De voorstelling is met groot enthousiasme ontvangen door de Anne Frank Stichting in Amsterdam en u kunt daar altijd voor een referentie terecht.

Voor meer informatie over deze voorstelling en over de prijzen kunt u contact met mij opnemen. Dank u wel.

Flyer HET ACHTERHUIS voorkantFlyer HET ACHTERHUIS definitieve achterkant