Acteren

Op dit moment speel in een monoloog over Anne Frank; Het Achterhuis. Deze voorstelling speel ik voornamelijk op basis-en middelbare scholen.

Over al het andere acteerwerk van de afgelopen jaren kunt u lezen in mijn C.V.

HET ACHTERHUIS                                                                                                                               Ik bewerkte in opdracht van scholengemeenschap Het Rhedens te Dieren in 2011 Het Dagboek van Anne Frank tot een monoloog van een half uur voor het onderwijs. In deze monoloog vertel ik over de ruim 2 jaar dat Anne Frank moest schuilen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zittend op een tafel vertel ik over deze tijd vol angst, hoop,wanhoop, dromen, verliefdheid, woede, verdriet en over de conflicten in het Achterhuis.

De monoloog is zeer geschikt vanaf groep 5 van het primair onderwijs en tevens voor het voortgezet onderwijs. Maar ook op de Hogeschool/Universiteit en in theaters wordt de voorstelling gespeeld.

Na de monoloog is er de mogelijkheid tot een nagesprek van ongeveer een kwartier. Op scholen gebeurt dit standaard. Hierin praten we over wat de leerlingen zo geraakt heeft in de voorstelling, over de kracht van de hoop, de noodzaak van het uiten van je emoties, over dankbaarheid en over respect voor elkaar en over de oorlogjes in onze eigen levens. En over alles wat zich verder aandient.

Ik kan na afloop eventueel een theaterworkshop geven naar aanleiding van de voorstelling.

De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.

De voorstelling is met groot enthousiasme ontvangen door de Anne Frank Stichting in Amsterdam en u kunt daar altijd voor een referentie terecht. Daarnaast wordt de voorstelling, al ruim 300 keer gespeeld, enorm enthousiast ontvangen op de scholen.

Voor meer informatie over deze voorstelling en over de prijzen kunt u contact met mij opnemen.

Flyer HET ACHTERHUIS voorkantFlyer HET ACHTERHUIS definitieve achterkant

Advertentie